Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

İş Kanununda 2009 Yılında İdari Para Cezası Uygulanan Yükümlülükler

Cumhur Sinan ÖZDEMİR

ÖZET:

Bu çalışmada 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında öngörülen yükümlülüklere uyulmaması halinde öngörülen idari para cezaları madde madde ve ilgili maddelerle eşleştirilmek suretiyle ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler: İdari Para Cezası, İş Kanunu, İş Hukukundan Doğan Yükümlülükler, İşveren, İşçi, Asıl İşveren, İşçilere Eşit Davranma İlkesi, Çalışma Belgesi,Çağrı Üzerine Çalışmaya Dayalı Kısmi Süreli Bir İş Sözleşmesi.

4857 sayılı İş Kanunu, aşağıda belirtilen yükümlüklere aykırılık halinde idari para cezası uygulanmasını öngörmüştür1.

1- Kanun kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya herhangi bir sebeple faaliyetine son veren ve işyerini kapatan işveren, işyerinin unvan ve adresini, çalıştırılan işçi sayısını, çalışma konusunu, işin başlama veya bitme gününü, kendi adını ve soyadını yahut unvanını, adresini, varsa işveren vekili veya vekillerinin adı, soyadı ve adreslerini bir ay içinde bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır2. İşyeri bildirim yükümlüğüne aykırı davranış halinde çalıştırılan her işçi için 112.- TL idari para cezası uygulanır3.