Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Dekanın Önsözü

Sevilay UZUNALLI

Akademisyenlerin bilimsel araştırmalarını yayınlamaları için önemli bir araç bilimsel dergilerdir. Bilimsel dergiler sayesinde bilgi paylaşılır. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Ancak akademik araştırma yapmak, bu araştırmanın sonuçlarını yayınlamak oldukça meşakkatli bir süreçtir. Böyle bir sürecin ürünü olan bilimsel çalışmaların yayınlandığı derginin yayına hazırlanması da büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilincinde olarak Fakültemizde heyecanla giriştiğimiz pek çok yenilik yanında bilimsel bir hukuk dergisi de çıkarmak istedik.

Bertrand Russel, “Her büyük sanat ve bilim önce elle tutulmaz, gözle görülmez bir hayale, insanları güvenlik ve rahattan görkemli bir acıya bir güzele vücut vermek için duyulan tutkulu bir arzudan doğar. İçlerinde bu tutkuyu taşıyanlar faydacı bir felsefenin zincirleriyle kösteklenmemelidir, çünkü insanı büyük yapan her şeyi biz onların bu ateşlerine borçluyuz.” demiştir. Bilimin gelişmesi, eğitimin iyileştirilmesi için atılan her adım da böyle bir tutkuyla atılmalıdır.

“EconJura” Fakültemizde bu heyecanlı başlangıcın bir ürünüdür. EconJura’nın editörlüğünü aynı zamanda derginin isim babası olan Fakültemiz Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Veli Özer Özbek üstlenmiştir. Bu derginin yayın hayatına başlamasında gösterdikleri özverili çalışmaları nedeniyle en başta editör Prof. Dr. Veli Özer Özbek’e ve yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Direnç Akbay ile Araş. Gör. Ezgi Çırak’a içten teşekkürlerimi sunarım.

Dergimizin her sayıda daha da güçlenerek hukuk alemine katkıda bulunmasını dilerim.

Prof. Dr. Sevilay UZUNALLI
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Hukuk Fakültesi Dekanı