Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
- Künye
-
342 - 342
- İçindekiler
-
349 - 349
- Hakemli Makaleler
-
353 - 390
-
391 - 419
-
421 - 441
-
443 - 466
-
467 - 501
- Çeviri
-
505 - 530
- Sahibi:
Çankaya Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Hadi Hakan MARAŞ (Rektör) -
Yayıncısı:
Seçkin Yayıncılık A.Ş. - Cemal OĞUZ
- Emel BADUR
- İlker KILIÇ
- Can ÇOĞUN
- Cemal OĞUZ
- Mehmet TURHAN
- Gamze TURAN BAŞARA
- Feriha Bilge TANRIBİLİR
- İlker KILIÇ
- Emel BADUR
- Burak ERDEM
- Emre KIZMAZ
Editör:
Editör Yardımcısı:
Editör Yardımcısı:
Yayın Sahibi:
Yayın Kurulu:
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü:
Kapak ve Sayfa Tasarımı:
Danışma Kurulu:
- Cavid ABDULLAHZADE
- Ali ACAR
- Berat Lale AKKUTAY
- Dilhun AYAYDIN
- Emel BADUR
- Uğur BAYILLIOĞLU
- Nurettin BİLİCİ
- Mertol CAN
- Huriye Reyhan DEMİRCİOĞLU
- Begüm DİLEMRE ÖDEN
- A. Uğur ERİŞ
- İbrahim ERMENEK
- Burcu ERTEM
- Erzan ERZURUMLUOĞLU
- Gülce GÜMÜŞLÜ TUNÇAĞIL
- A. Nadi GÜNAL
- Seldağ GÜNEŞ PESCHKE
- Şirin GÜVEN
- Dilşad KESKİN
- Ayşe Funda KILIÇ
- Hamdi MOLLAMAHMUTOĞLU
- Erdal ONAR
- Tolunay OZANEMRE YAYLA
- Cüneyt OZANSOY
- Cemal OĞUZ
- Doğan SOYASLAN
- Feriha Bilge TANRIBİLİR
- Süha TANRIVER
- Gamze TURAN BAŞARA
- Mehmet TURHAN
- Eser US
- Abdülkerim YILDIRIM
- Mustafa Tören YÜCEL
- Çağlar ÇOPUROĞLU
- İbrahim Sahir ÇÖRTOĞLU
- Nizam ÖNEN
- Ergun ÖZBUDUN
- Bilge ÖZTAN
- Fırat ÖZTAN
Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yayın İlkeleri, Yazım Kuralları ve Etik İlkeleri
Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi’nin yayın ilkeleri, yazım kuralları ve etik ilkele-ri, dergiye yazı gönderen yazarlar tarafından kabul edilmiş sayılır.
Dolayısıyla aşağıda sözü edilen yayın ilkeleri, yazım kuralları ve etik ilkelere uygun biçimde düzenlenmeyen yazılar, akademik yeterliliği haiz olsalar dahi Dergi Yayın Kurulu tarafından, hakem incelemesine gönderilmeden reddedilebilecektir.
Bu nedenle her alt bölümdeki ilke ve kaideler yazar tarafından titizlikle kontrol edilerek -varsa- uygunsuzluk ve noksanlıklar giderilmelidir.
Yayın İlkeleri
- Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 2016 yılından itibaren TUBİTAK-ULAKBİM hukuk veri tabanında dizinlenmekte olan hakemli bir dergidir. Dergi, Nisan ve Ekim ayların-da olmak üzere yılda iki kez yayınlanır.
- Dergide yayımlanmak üzere gönderilen bilimsel nitelikli çalışmaların kamu hukuku, özel hukuk ve ekonomi-maliye alanlarına ilişkin ve daha önce başka bir yerde yayımlanmamış olmaları gerekmektedir.
- Yazarların dergiye gönderdikleri yazılarının denetimini yapmış oldukları ve bu haliyle “ba-sılmak üzere” sundukları kabul edilir. Bilimsel ölçütlere uyulmadığı ve olağanın üzerinde yazım yanlışlarının tespit edildiği yazılar, Yayın Kurulu tarafından reddedilir.
- Yayın Kurulunca ilk değerlendirmesi yapılan yazılar, kör hakemlik sistemi uyarınca yazar adları metinden çıkarılarak iki ayrı hakeme gönderilir. Yazının hangi hakemlere gönderildiği ile ilgili yazara bilgi verilmez. Hakem raporunda düzeltme istenmesi durumunda yazar, sa-dece belirtilen düzeltmeler çerçevesinde değişiklikler yapabilir. Hakem raporlarından yalnız birinin olumsuz olduğu durumlarda yazı üçüncü bir hakeme gönderilir. Her iki hakem rapo-runun olumsuz olduğu durumlarda ise çalışma yayına kabul edilmez. Çalışma, editörün tak-diriyle, istisnai hallerde, hakemsiz olarak yayınlanabilir.
Çeviri metinler de kural olarak yukarıda sözü edilen yayın koşullarına tabidir. - Dergide yayınlanan eserleri değerlendiren hakemlerin isimleri iki sayıda bir yayınlanır.
- Dergide, hakem denetiminden geçen çalışmalar dışında, kitap incelemesi, mevzuat değer-lendirmesi, derlemeler, çeviriler ve bilgilendirici notlara da yer verilir. Bu nitelikteki yazıların kabulü veya geri çevrilmesi, Yayın Kurulu tarafından yapılır. Dergide yer alan çalışmalar türlerine göre sınıflandırılarak (araştırma makalesi, olgu sunumu, derleme vd.) içindekiler sayfasında ve makalenin ilk sayfasında belirtilmektedir.
- Yazarlar, hakem denetiminden geçerek yayımlanmak üzere kabul edilen makaleleri için yayın haklarını Üniversiteye devretmiş sayılır, yazarlara ayrıca telif ücreti ödenmez.
- Dergide yayınlanan çalışmalarda ileri sürülen görüşlerden dolayı doğabilecek tüm sorumlu-luk yazarlara aittir.
- Yazarlar dergide yayınlanmak üzere bir defada ancak tek bir çalışma gönderebilir. İlgili çalışmanın değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra ise dergiye ikinci bir çalışma gön-derilmesi mümkündür.
- Gönderilen çalışmanın Dergi Yayın İlkeleri, Yazım Kuralları ve Etik İlkeleri’ne uygun olduğu durumlarda, hakem raporları sonucu kesinlik kazanması kaydıyla, yazının derginin hangi sa-yısında yayınlanacağı editörce yazara bildirilir. Editörce yapılan bildirim yazar tarafından kabul edilmediği takdirde yazarın makaleyi geri çekme hakkı saklıdır. Ancak bu durum der-giye derhal bildirilmelidir.
- “Makalenin gönderim tarihi”, makalenin Dergi Yayın ilkeleri, Yazım Kuralları ve Etik İlkele-ri’ne uygun bir şekilde gönderildiği tarihi; “makalenin kabul tarihi”, makalenin hakem de-ğerlendirmesi tamamlandıktan sonra yayına kabul edildiği ve hangi sayının yayın listesine alındığının yazara bildirildiği tarihi ifade eder. Bu bilgilere makalenin ilk sayfasında dipnotta yer verilir.
- Yazının yayınlanması hakemler tarafından uygun bulunmadığı takdirde durum yazara bildi-rilir. Bu bildirim, yazının yayın listesinde bulunduğu sayının yayın süreci tamamlandıktan sonra yapılır. Hakemler tarafından gönderilen olumsuz raporların yazara gönderilmesi zo-runluluğu ise bulunmamaktadır.
- Hakemler tarafından onaylanan yahut istenen düzeltme sonrası rapora uygun biçimde düzeltildikten sonra yayına kabul edilen çalışma, yayına ilişkin süreç tamamlandıktan sonra derginin ilgili sayısında yayınlanır. Hakem ya da hakemler tarafından talep edilen düzeltmeler yazar tarafından süresinde yerine getirilmediği takdirde bir defaya mahsus olarak yazara ek süre verilir ve yazı derginin bir sonraki sayısında yayınlanır.
Benzer şekilde yazının ilgili prosedür doğrultusunda yayın listesine alındığı ancak -istisnai olarak- hakem raporlarının dergiye süresinde ulaştırılamadığı durumlarda da yazıya dergi-nin bir sonraki sayısında yer verilir. Yazar, bir sonraki sayıda yayınlanmasını istemediği tak-dirde çalışmayı geri çekebilir. - Dergiye gönderilecek yazının daha önce başka bir yerde yayınlanmamış ya da halihazırda yayınlanmak üzere başkaca bir yere gönderilmemiş olması gerekmektedir. Bu hususun ya-zar tarafından taahhüt edildiği kabul edilir.
- Yazının yayınlandığı dergi sayısından yazarlara iki; hakemlere ise birer adet dergi gönderilir.
- Talep etmeleri durumunda hakemlere makalenin hakem incelemesinin tarafınca yapıldığına dair bir belge gönderilir.
Yazım Kuralları
- Derginin yazı dili esas olarak Türkçe olmakla birlikte, dergide yabancı dilde yazılara da yer verilmektedir. Yazılar Türkçe veya yabancı dillerden herhangi birinde yazılmış olsalar dahi, her bir yazıda en az 100, en çok 200 sözcükten oluşan Türkçe ve İngilizce özetlerin; her iki dilde yazı başlığı ile beşer anahtar sözcüğün yazının başına eklenerek gönderilmesi gerekli-dir. Çeviriler yayımlanmış olduğu dildeki asıl nüshası ile birlikte gönderilmelidir. Çevirilerin yayınlanabilmesi için yazarından ve yayınevinden izin alınması gereklidir.
- Yayımlanmak üzere gönderilecek çalışmaların, Times New Roman karakterinde ana metin 1,5 satır aralığında ve 11 punto, dipnotların ise 9 punto olarak hazırlanması ve 30 sayfayı geçmemesi gerekmektedir. Çalışmalar, bir nüsha çıktısı ile birlikte A4 boyutu üzerinden üstten 6 cm., alttan 5 cm., sağ ve soldan 4,5 cm. olarak ayarlanmış bir şekilde dergi editörlüğüne e-posta yoluyla gönderilmelidir. Word programındaki otomatik başlıklandırmalar kullanılmamalıdır. Yazarlar, unvanlarını, görev yaptıkları kurumları, e-posta adresleri ve ORCID bilgilerini makalenin ilk sayfasına dipnot biçiminde eklemelidirler.
- Çalışmaların sonunda, çalışmalarda kullanılan kaynakların yazar soyadına göre alfabetik sıraya dizildiği kaynakçaya yer verilmelidir. Yararlanılan kaynaklara ilişkin metin içindeki atıflar, her bir sayfa sonunda dipnot olarak gösterilmelidir.
- Dipnot numaralandırmaları noktalama işaretinden sonra yapılmalıdır. Dipnotlar sayfa altında gösterilmeli ve dipnotlarda referans bilgilerine, atıf kurallarına uygun olarak yer verilmelidir.
- Atıf kuralları ve örneklerine aşağıda yer verilmiştir.
- Tek yazarlı kitap ya da makale
Kitap: Yazarın adı soyadı, kitabın adı, çeviri ise çevirenin adı soyadı (çev.:), varsa cilt (c.), birden fazla basılmış ise baskı sayısı, basım yeri, yayınevi, yayın tarihi, sayfa numarası (s.).
Makale: Yazarın adı soyadı, “makalenin adı”, yayınlandığı dergi, cilt (C:), sayı (No:), (yıl), sayfa numarası (s.).
- İki yazarlı kitap ya da makale
Kitap: Yazarın adı soyadı ve yazarın adı soyadı, kitabın adı, çeviri ise çevirenin adı soyadı, (çev.:), varsa cilt (c.), birden fazla basılmış ise baskı sayısı, basım yeri, yayınevi, yayın tarihi, sayfa numarası (s.).
Makale: Yazarın adı soyadı ve yazarın adı soyadı, “makalenin adı”, yayınlandığı dergi, cilt (C:), sayı (No:), (yıl), sayfa numarası (s.).
- Üç yazarlı kitap ya da makale
Kitap: Yazarın adı soyadı, yazarın adı soyadı ve yazarın adı soyadı, kitabın adı, çeviri ise çevirenin adı soyadı (çev.:), varsa cilt (c.), birden fazla ise baskı sayısı, basım yeri, yayınevi, yayın tarihi, sayfa numarası (s.).
Makale: Yazarın adı soyadı, yazarın adı soyadı ve yazarın adı soyadı, “makalenin adı”, yayınlandığı dergi, cilt (C:), sayı (No:), (yıl), sayfa numarası (s.).
- Üçten fazla yazarlı kitap ya da makale
Kitap: Yazarın adı soyadı et al., kitabın adı, çeviri ise çevirenin adı soyadı (çev.:), varsa cilt (c.), birden fazla basılmış ise baskı sayısı, basım yeri, yayınevi, yayın tarihi, sayfa numarası (s.).
Makale: Yazarın adı soyadı et al., “makalenin adı”, yayınlandığı dergi, cilt (C:), sayı (No:),(yıl), sayfa numarası (s.).
- Arşiv belgeleri: Arşivin adı, tasnif adı, başlık, numara (No:), tarih.
- Yazarı belli olmayan resmi ya da özel yayınlar, raporlar vb.: Yayının adı, basım yeri, yayın-layan, yayın tarihi, sayfa numarası (s.).
- Derleme yayınlar: Atıf yapılan bölüm ya da makalenin yazarının adı soyadı, “makale ya da bölümün adı”, derleme kitabın adı, derleyenin adı soyadı (der.), çeviri ise çevirenin adı so-yadı (çev.:), varsa cilt (c.), birden fazla basılmış ise baskı sayısı, basım yeri, yayınevi, yayın tarihi, sayfa numarası (s.).
- İnternetten alınan kaynaklara atıf: Biliniyorsa yazarın adı soyadı, varsa güncelleştirme ta-rihi, “kaynağın başlığı”, internet adresi, belgeye son ulaşım tarihi, (parantez içinde), sayfa numarası (s.).
- Dipnotlarda ikinci defa gösterilen aynı kaynaklar için; sadece yazarın soyadı veya meşhur adı, eserin kısa adı, cilt ve sayfa numarası yazılır.
- Kaynakçada yazar soyadı başa alınmalı, diğer bilgiler aynı şekilde verilmelidir. Kullanılan kaynak makale ise makalenin ilk ve son sayfası belirtilmelidir.
Etik İlkeler
- Yazar tarafından, başka bir yazara ait yazının kendisine ait gibi gösterilmesi; gönderilen yazıda bilimsel atıf usullerine aykırı biçimde alıntı yapılmış olması yahut bilimsel atıf usullerine riayet edilse dahi yazının tamamına yakınının başka bir yazı ya da yazılardan oluşması durumlarında sorumluluk bütünüyle yazara aittir.
- Dergiye gönderilen yazılar intihal, sahtecilik, duplikasyon, dilimleme, çarpıtma, haksız yazarlık ve diğer etik ihlali türlerini içermemelidir. Bu tür durumların önüne geçmek amacıyla yazılar hakem incelemesi süreci tamamlandıktan sonra intihal tespit programları vasıtasıyla incelenmektedir.
- Yayınlanmak üzere dergiye gönderilen yazıların herhangi bir sebeple çekilmek istenmesi durumunda ilgili durum mail yoluyla derhal dergiye bildirilmelidir. Hakem değerlendirme süreçleri tamamlanmış yazılar ise ancak makul gerekçe gösterilerek geri çekilebilir.
- TR Dizin kriterleri uyarınca etik kurul izni gerektiren araştırmalar söz konusu olduğunda, makalenin ilk ve son sayfası ile yöntem bölümünde izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı numarası) yer verilmelidir. Olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü onam formunun imzalatıldığına dair bilgi makalede yer almalıdır. Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulması gerekmektedir.
- Dergiye gönderilen yazılar hakem incelemesi yapılmak üzere farklı kurumlardan, konunun uzmanı hakemlere gönderilir. Hakem seçiminde çeşitlilik ve tarafsızlık ilkelerine bilhassa özen gösterilir.
- Dergide yayınlanmış makalelerde kurum, alan ve yazar çeşitliliğine özen gösterilmekte olup araştırma ve yayın etiğine uygun olmayan çalışmalar yayına kabul edilmemektedir.
Editör
Av. Mutlu DİNÇ
Editör Yardımcısı
Av. Çilem BAHADIR
Yayın Kurulu
Prof. Dr. Ayşe NUHOĞLU / İstanbul Medipol Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Murat TOPUZ / Marmara Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Müslüm AKINCI / Kocaeli Üniversitesi - Kocaeli
Prof. Dr. Ramazan ÇAĞLAYAN / Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi - Ankara
Çilem BAHADIR / Avukat, Ankara Barosu, Seçkin Yayıncılık - Ankara
Galip DOĞAN / Avukat, Ankara Barosu - Ankara
Mehmet Akif TUTUMLU / Tüketici Mahkemesi Hâkimi, Adalet Bakanlığı - Ankara
Mutlu DİNÇ / Avukat, İstanbul Barosu, Seçkin Yayıncılık - İstanbul
Danışma Kurulu
Prof. Dr. Ahmet Mithat KILIÇOĞLU / Atılım Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Ali Rıza ÇINAR / Mef Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Ayşe HAVUTÇU / Yaşar Üniversitesi - İzmir
Prof. Dr. Ayşe NUHOĞLU / Medipol Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Dr. h.c. Bahri ÖZTÜRK / İstanbul Kültür Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Binnur TULUKÇU / Selçuk Üniversitesi - Konya
Prof. Dr. Cemil KAYA / İstanbul Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Cumhur ŞAHİN / Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Çetin ARSLAN / Hacettepe Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Durmuş TEZCAN / İstanbul Kültür Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Ender Ethem ATAY / Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Ercan AKYİĞİT / Mef Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Faruk ACAR / Marmara Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Feridun YENİSEY / Bahçeşehir Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. H. Tamer İNAL / İstanbul Esenyurt Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Dr. h.c. Hakan HAKERİ / Özyeğin Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Halide Gökçe TÜRKOĞLU ÖZDEMİR / Yaşar Üniversitesi - İzmir
Prof. Dr. Halil KALABALIK / Sakarya Üniversitesi - Sakarya
Prof. Dr. Haluk Hadi SÜMER / Selçuk Üniversitesi - Konya
Prof. Dr. Hasan İŞGÜZAR / Ankara Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Hayri BOZGEYİK / Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Hayrunnisa ÖZDEMİR / Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. İ. Hamit HANCI / Ankara Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. İbrahim AŞIK / Marmara Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. İbrahim KAYA / İstanbul Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. İbrahim ÖZBAY / Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi - Erzincan
Prof. Dr. İzzet ÖZGENÇ / Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. M. Emin ARTUK / İstanbul Medipol Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. M. Fatih UŞAN / Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Mehmet ALTUNKAYA / Akdeniz Üniversitesi - Antalya
Prof. Dr. Muharrem ÖZEN / Ankara Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Murat TOPUZ / Marmara Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Mustafa Ruhan ERDEM / Yaşar Üniversitesi - İzmir
Prof. Dr. Mustafa TOPALOĞLU / Özyeğin Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Müslüm AKINCI / Kocaeli Üniversitesi - Kocaeli
Prof. Dr. Nurettin BİLİCİ / Çankaya Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Nuri ERİŞGİN / Lefke Üniversitesi - KKTC
Prof. Dr. Olgun DEĞİRMENCİ / TOBB Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Ömer ANAYURT / Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Ömer KORKUT / Çukurova Üniversitesi - Adana
Prof. Dr. Ramazan ÇAĞLAYAN / Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi - Ankara
Prof. Dr. Sevtap YOKUŞ VEZNEDAROĞLU / Altınbaş Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Şaban KAYIHAN / Yalova Üniversitesi - Yalova
Prof. Dr. Şafak NARBAY / Sakarya Üniversitesi - Sakarya
Prof. Dr. Şeref ERTAŞ / Girne Üniversitesi - KKTC
Prof. Dr. Tekin MEMİŞ / Beykent Üniversitesi - İstanbul
Prof. Dr. Timur DEMİRBAŞ / Yaşar Üniversitesi - İzmir
Prof. Dr. Veli Özer ÖZBEK / İzmir Ekonomi Üniversitesi - İzmir
Prof. Dr. Zühtü ARSLAN / Anayasa Mahkemesi Başkanı - Ankara
Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU / Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi - Ankara
Doç. Dr. Emel BADUR / Çankaya Üniversitesi - Ankara
Doç. Dr. Koray DOĞAN / Dokuz Eylül Üniversitesi - İzmir
Doç. Dr. Pınar BACAKSIZ / Dokuz Eylül Üniversitesi - İzmir
Doç. Dr. Sabahattin YÜREKLİ / Bursa Uludağ Üniversitesi - Bursa
Doç. Dr. Selin SERT SÜTÇÜ / Akdeniz Üniversitesi - Antalya
Doç. Dr. Seydi KAYMAZ / Ufuk Üniversitesi - Ankara
Doç. Dr. Sinan Sami AKKURT / Selçuk Üniversitesi - Konya
Doç. Dr. Şeref İBA / Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - KKTC
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Cemal RUHİ / Hasan Kalyoncu Üniversitesi - Gaziantep
Dr. Öğr. Üyesi Kumru KILIÇOĞLU YILMAZ / Atılım Üniversitesi - Ankara
Dr. Öğr. Üyesi Merve ACUN MEKENGEÇ / Girne Üniversitesi - KKTC
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aytaç ÖZELÇİ / İstanbul Kültür Üniversitesi - İstanbul
Dr. Öğr. Üyesi Oğuz CANER / Bursa Uludağ Üniversitesi - Bursa
Ali PARLAR / İstanbul BAM Cumhuriyet Savcısı - İstanbul
Aydın TEKDOĞAN / İstanbul BAM 2. HD Başkanı - İstanbul
Cengiz APAYDIN / Kartal Adliyesi Cumhuriyet Savcısı - İstanbul
Erhan GÜNAY / Avukat, Muğla Barosu - Muğla
Gönen ERİŞ / Yargıtay Onursal Daire Başkanı - İstanbul
H. Tahsin GÖKCAN / Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili - Ankara
İbrahim PINAR / Avukat, Ankara Barosu - Ankara
M. Handan SURLU / Yargıtay HGK Onursal Başkanı - İzmir
Özgür SEMİZ / Kültür İşleri ve Enformasyon Müsteşarı - Paris
Sadettin DOĞANYİĞİT / E. Sayıştay Başdenetçisi - Ankara
Serhat YENER / Noter - Kırşehir 2. Noteri
Y. Güngör ÖZDEN / Anayasa Mahkemesi Onursal Başkanı - Ankara
* Kurullarda, ülke ismi verilenler haricindeki tüm üyeler Türkiye'deki kurumlarda çalışmaktadır.