Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

IV. Oturum: Soru - Cevap

IV. Session: Q ; A

Aydın ZEVKLİLER

Prof. Dr. Aydın ZEVKLİLER: Tebliğleri için meslektaşlarıma teşekkür ederim. Sempozyumun düzenlenmesi ve uygulamasında Sayın Ayşe Havutçu ve ekibinin büyük etkisi olduğunu görüyor ve teşekkür ediyorum. Sayın hocama söz veriyorum. Buyurun.

Prof. Dr. Haluk BURCUOĞLU: Sayın Yeşilova gerçekten çok güzel bir sunum yaptınız. Yalnız küçük bir eleştirim var: Avukat tutulmaz, bir eşya değildir. Ancak Türkiye Barolar Birliği dahi bu yanlışı sıkça yapmaktadır. Bahadır Dereli ’ye bir soru soracağım. Paket tur sözleşmesi konusunda bir açıklamada bulundun. Katılanın borçları için de paket turu düzenleyen sorumludur. Hatta kusurlu ya da kusursuz! Kusursuzluğunu ispat ederse vb. katılanın kime olan borcu için paket tur düzenleyen sorumlu olacak?

Arş. Gör. BahadırDEMİR: Paket tur düzenleyenin sunduğu hizmeti kötü ifa etmesi neticesinde indirim talep edebilir veya alternatif bir hizmet sunulmasını isteyebilir. Alternatif hizmet sunulması konusunda sunulan alternatif hizmet kararlaştırılan hizmetten daha pahalı bir hizmet ise, bu farkı tüketiciden talep edemeyecektir. Ancak alternatif hizmet, önceki kararlaştırılan hizmetten daha ucuz ise, bu takdirde tüketiciye farkı iade edilecektir.