Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

İsviçre İş Hukukunda İş Aracılığı ve Ödünç İş İlişkisi

Intermediation and Borrowing Business Relationship
in Swiss Business Law

E. Tuncay SENYEN KAPLAN

Esneklik ihtiyacını karşılamak için ortaya çıkan atipik bir istihdam türü olan ödünç iş ilişkisi kısaca, bir işverenin işçisini geçici bir süre için onun rızası ile başka bir işverene iş görme edimini ifa etmek üzere göndermesidir.

İsviçre İş Hukukunda iş aracılığı ve ödünç iş ilişkisi, Federal İş Aracılığı ve Ödünç Personel Verilmesi Kanununda düzenlenmiştir. Çalışmamızda Kanunda getirilen iş aracılığı ve ödünç personel verilmesi konusu üzerinde durulacaktır.

İş Aracılığı, ödünç İş İlişkisi, Ödünç Veren, Ödünç Alan, Ödünç Sözleşme, İş Sözleşmesi.

To meet the need for flexibility, the loan-to-work relationship briefly is an atypical type of employment, which is to send an employer's work temporarily with his will to perform his or her job of working with another employer.

In Swiss business law, business mediation and loan-to-business relationships are regulated by the Federal Employment Service and Borrowing Personnel Act. In our study, we will focus on business mediation and lending the personnel, which is brought by the law.

Business Mediation, Borrowing Business Relationship, Lender, Borrower, Borrowing Contract.

GİRİŞ

Genel çalışma biçimlerinden özellikleri nedeniyle ayrılan iş ilişkilerinden olan ödünç iş ilişkisi (Leiharbeitsverhaeltnis) esneklik ihtiyacını karşılamaya yönelik atipik bir istihdam türüdür. Ödünç verilen işçilere genel bir koruma düzeyinin sağlanabilmesi Uluslararası Çalışma Sözleşmelerinde ve Avrupa Birliği mevzuatında üzerinde durulan önemli konulardan biri olmuştur. Özellikle, Uluslararası Çalışma Örgütünün Özel İstihdam Bürolarına ilişkin 181 sayılı Sözleşmesi1 ve Avrupa Birliğinde uzun seneler üzerinde tartışıldıktan sonra kabul edilen Ödünç İş İlişkisinde Çalışma Kuralları Hakkında 2008/104 sayılı Avrupa Birliği Direktifi2 ile mesleki anlamda geçici iş ilişkisi ile çalışanların korunmasına yönelik düzenlemeler yapılmıştır. Avrupa Birliği üye ülkelerinde direktif doğrultusunda kanuni düzenlemeler getirilmiştir.

İsviçre Avrupa Birliği üyesi olmamakla birlikte bazı konularda aralarındaki anlaşma gereği Avrupa Birliğinin bulduğu çözümleri uygulamakta, bazı ülkelerde uygulanan sistemi benimsemektedir.3

Çalışmamızda İsviçre İş Hukukunda iş aracılığı ve ödünç personel verilmesi konusunda getirilen kanuni düzenlemeler incelenecektir.