Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Alt İşvereninin İşyeri Bildirimi ve Muvazaa

Muzaffer KOÇ

ÖZET:

1980’li yıllardan bu yana, çalışma hayatının en fazla tartışılan konularından başında alt işveren kurumu gelmektedir. Çalışma hayatındaki girift ilişkiler ile uzmanlık gerektiren işlerin varlığı, mevcut çalışma biçimlerini değiştirmiş; yeni çalışma biçimlerinin hukuki alt yapılarının hazırlanması ihtiyacı doğmuştur. Söz konusu hukuki düzenlemelerden biri olan alt işverenlik, 4857 sayılı İş Kanunu ile yeni bir hüviyet kazanmıştır. Alt işveren, başka bir işverenden iş alan ve işçilerini söz konusu işverene ait işyerinde çalıştıran işverendir. Alt işveren; kendi işyerinin tescili için asıl işverenden aldığı yazılı alt işverenlik sözleşmesi ve gerekli belgelerle birlikte bildirim yapmakla yükümlüdür.

Anahtar Kelimeler: Alt işveren, asıl işveren, muvazaa.

I. Giriş

Günümüzde çalışma hayatının dinamik yapısından dolayı işçi - işveren ilişkilerinde sürekli bir değişme söz konusu olmaktadır. Bu değişimde, işverenlerin işyerlerine ait bir takım bildirim yükümlülükleri de söz konusudur. Bu yazıda, alt işverenin işyeri bildirimi ve muvazaa konusu ele alınacaktır.

II. Yasal Altyapı

4857 sayılı İş Kanununun 3. maddesinde “İşyerini bildirme” başlığı altında “bu Kanunun kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya herhangi bir sebeple faaliyetine son veren ve işyerini kapatan işveren, işyerinin unvan ve adresini, çalıştırılan işçi sayısını, çalışma konusunu, işin başlama veya bitme gününü, kendi adını ve soyadını yahut unvanını, adresini, varsa işveren vekili veya vekillerinin adı, soyadı ve adreslerini bir ay içinde bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır.