Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Yargıtay Kararları Işığında Özel Okul Öğretmenleri ile Yapılacak İş Sözleşmelerinin Türüne İlişkin Bir Değerlendirme

An Evaluation in regard to Labor Contracts signed with the Private School Teachers in the Light of Supreme Court Decisions

Özel okul öğretmeleri ile yapılacak iş sözleşmelerinin türü öğretide uzun yıllardır tartışmalıdır. Ancak, söz konusu tartışma Yargıtay'ın son dönemde verdiği kararlarla daha da önem kazanmıştır. Şöyle ki, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi’nin bu sözleşmeleri asgari süreli sözleşme olarak nitelendirmesi ve bunun üzerine 9. Hukuk Dairesi’nin de istikrar kazanmış görüşünden dönerek, asgari süreli iş sözleşmesinin varlığını kabul etmesi, bu sözleşmenin türünü tekrar tartışmalı hale getirmiştir. Bu çalışmada özel okul öğretmenleri ile yapılacak iş sözleşmelerinin türü Yargıtay'ın 7., 9. ve 22. Hukuk Dairelerinin vermiş oldukları kararlar arasından seçtiğimiz üç karar ve Hukuk Genel Kurulu'nun vermiş olduğu E.2013/22-1943, K. 2015/1131 sayılı ve 1.4.2015 tarihli kararı çerçevesinde değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Özel Okul Öğretmeni, Belirli Süreli İş Sözleşmesi, Asgari Süreli İş Sözleşmesi, İş Sözleşmesinin Türü, 5580 Sayılı Kanun.

The labor contracts signed with the private school teachers are controversial for years in the doctrine. Nevertheless, this dispute has become even more important with recent decisions of the Supreme Court. Civil Chamber no 7 of the Supreme Court defined these contracts as contract of minimum duration. After this decision, Civil Chamber no 9 of the Supreme Court changed its permanent approach to this issue and accepted this definition. As a consequence, type of these contracts has become controversial again. In this study type of labor contracts signed with private school teachers will be evaluate in terms of three decisions of Civil Chambers no. 7, 9 and 22 of the Supreme Court and decision of Assembly of Civil Chamber of Supreme Court.

Private School Teacher, Employment Contract of Definite Duration, Contract of Minimum Duration, Type of Labor Contract, The Code With the Number 5580.

4857 sayılı İş Kanunu’nun 11. maddesinde belirli süreli iş sözleşmeleri; belirli süreli işlerde veya belli bir işin tamamlanması veya belirli bir olgunun ortaya çıkması gibi objektif koşullara bağlı olarak işveren ile işçi arasında yazılı şekilde yapılan iş sözleşmesi olarak tanımlanmıştır1. Öğretide ilk defa yapılan belirli süreli iş sözleşmelerinde objektif koşulun varlığının aranıp aranmayacağı tartışmalı olmakla birlikte, çoğunluk görüşü ilk defa kurulan belirli süreli iş sözleşmelerinde de objektif koşulun varlığının aranacağı yönündedir2. Kanaatimizce, ilk defa kurulan belirli süreli iş sözleşmelerinde de objektif koşulun varlığının aranması gerekmektedir. Bununla birlikte, bazı hallerde özel bir kanun hükmüne dayanarak belirli süreli iş sözleşmesi kurulabilmesi mümkün olabilmektedir. Özel okul öğretmenleri ile yapılan iş sözleşmelerinin de kanundan kaynaklanan bir belirli süreli iş sözleşmesi olup olmadığı tartışmalıdır3. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar özlük hakları yönünden 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabidir. Bu sebeple sözleşmenin türü belirlenirken 4857 sayılı Kanun’un düzenlemeleri esas alınmak gerekmekle birlikte, 5580 sayılı Kanun’da sözleşmenin süresine ilişkin özel bir düzenlemeye yer verilmiştir.

5580 sayılı Kanun’a göre, bir özel öğretim kurumu ile öğretmeni arasında yapılacak olan iş sözleşmesi süreye bağlanmış bir iş sözleşmesidir. Ancak kanunda düzenlenen sürenin asgari süreye ilişkin mi yoksa belirli süreye ilişkin mi olduğu farklı yorumlara yol açmaktadır. Çalışmamızda da değineceğimiz üzere, özel öğretim kurumlarında çalışan özel okul öğretmenleri ile yapılacak iş sözleşmelerinin hukuki niteliği hakkında Yargıtay’ın farklı Dairelerinin birbirinden farklı kararları bulunmaktadır.

Çalışmamızda Yargıtay’ın üç farklı Hukuk Dairelerinin birer kararları ile Hukuk Genel Kurulu’nun bir kararı incelenmeye çalışılarak, Yargıtay uygulamalarındaki farklılıklara değinilmeye çalışılacaktır.