Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Sunuş

TÜBİTAK-ULAKBİM TR Hukuk Dizininde taranan ulusal hakemli dergi statüsünde, Mart-Eylül aylarında yılda iki sayı olarak yayınlanan bir hukuk dergisi olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi’nin yeni sayısını sizlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi C. 9 S. 1 olarak sizlere sunduğumuz bu sayıda, Perçem ARMAN’ın “Birleşmiş Milletler’in Temiz, Sağlıklı ve Sürdürülebilir Bir Çevre Hakkını Bir İnsan Hakkı Olarak Tanıması” başlıklı makalesi; Korhan YEĞRİM’in “Dolandırıcılık Suçunun Sigorta Bedelini Almak Maksadıyla İşlenmesi” başlıklı makalesi; Gözde ÇAĞLAYAN AYGÜN ve Refia Tayyibe ÖNDER’in “Hekimlerin Hukuki Sorumluluğu Bakımından Defansif Tıp Uygulamaları” başlıklı makalesi; Barış DEMİRSATAN’ın “Vakıf Yönetim Organını Oluşturan Kişilerin Vakıf Tüzel Kişisine Karşı Hukuki Sorumluluğu” başlıklı makalesi; Muzaffer EROĞLU ve Alptekin KÖKSAL’ın “Ex-Post Application of Structural Remedies to Large Online Platforms at a National Level” başlıklı makalesi; Özcan GÜNERGÖK’ün “Paranın Değer Kaybı Bağlamında Aşkın Zarar” başlıklı makalesi; Serpil IŞIK’ın “Hükmün Tamamlanmasına Müracaat Bakımından Gerekli Olan Talep Şartı: Türk ve Alman Medenî Usûl Hukuku (HMK m. 305/A; dZPO §321) Kapsamında Değerlendirmeler” başlıklı makalesi; Tuğçem SEÇER’in “Eşlerin Soyadı ve Kanun Metni Önerisi” başlıklı makalesi; Mehmet Deniz YENER ve Yasin BÜYÜK’ün “Yüklenicinin Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinden Doğan Alacağını Devretmesinde Garanti Sorumluluğu” başlıklı makalesi olmak üzere dokuz özgün araştırma makalesi yer almaktadır.

Dergimizin bu sayısına katkı veren yazarlarımıza ve incelemelerini titizlikle yapan hakemlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.