Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

İdarenin Sulardan Yararlanmadaki Başlıca Yükümlülükleri ve Yararlanmanın Hukuki Sonuçları

Basic Obligations of the Administrationin Water Utilization and Legal Results

Oğuz SANCAKDAR

Sulardan yararlanma idare ve yararlanan tüketiciler için giderek artan bir önem taşımaktadır. Bu çalışma ile sulardan yararlanmada idarelerin uyması gereken hususlar ele alınmıştır. İdarenin sulardan yararlanmada asli ve değişebilir nitelikte yükümlülükleri vardır. Esasen yükümlülükler oldukça çeşitlidir. Örneğin, bildirim yükümlülüğü, kontrol tedbirleri alma yükümlülüğü, genel yararlanmayı mümkün kılma yükümlülüğü, yararlanılan suyun bulunduğu coğrafyayı koruma yükümlülüğü, taşkın suları yönlendirme yükümlülüğü, suyun doğal niteliğini koruma yükümlülüğü, doğal olarak meydana gelen balık değişimini engellememe yükümlülüğü, suların korunmasına ilişkin yükümlülükler verilebilir.İdarenin sulardan yararlanma konusunu kamu hizmeti ilke ve kuralları ekseninde bilimsel esaslara göre düzenlemesi ve su kaynaklarının kullanımı konusunda müstakil bir kanun çıkarılması gerektiği görüşündeyiz. Batı örneklerinde olduğu gibi atık sular, yüzey suları ve denizlerle ilgili başlıca üç yasal düzenleme yapılması gerektiği söylenebilir.

Sulardan Yararlanma, Suların Korunması, Kamu Hizmeti, Su Kaynakları, İdarenin Yükümlülükleri.

Water utilization holds key for the administration and beneficial consumers. This article deals with the mandatory points for the administration in water utilization. There are primary and mutable obligations of the administration in water utilization. As a matter of fact, there are pretty various obligations; such as, notification obligation, taking measures of control, to provide for common utilization, protection of the geography of the beneficial waters, orientation of the overflowing waters, protection of the natural water, not to prevent the natural fish change and protection of waters. From our point of view, there is need to regulate the matter of the water utilization of the administration within the aspect of rules and principles of public service according to the scientific elements and to enact separate legislation regarding the use of water resources. There is need to enact basic three codes of laws regarding wastewaters, surface waters and seas like in the western examples.

Water Utilization, Protection of Waters, Public Service, Water Resources, Obligations of the Administration.

GİRİŞ

Sulardan yararlanma idare ve yararlanan tüketiciler için giderek artan bir önem taşımaktadır. Bu çalışma ile sulardan yararlanmada idarelerin uyması gereken hususlar ele alınmıştır. İdarenin sulardan yararlanmada asli ve değişebilir nitelikte yükümlülükleri vardır. Esasen yükümlülükler oldukça çeşitlidir. Örneğin, bildirim yükümlülüğükontrol tedbirleri alma yükümlülüğügenel yararlanmayı mümkün kılma yükümlülüğüyararlanılan suyun bulunduğu coğrafyayı koruma yükümlülüğütaşkın suları yönlendirme yükümlülüğüsuyun doğal niteliğini koruma yükümlülüğüdoğal olarak meydana gelen balık değişimini engellememe yükümlülüğü1suların korunmasına ilişkin yükümlülükler verilebilir.

İdarenin sulardan yararlanma konusunu kamu hizmeti ilke ve kuralları ekseninde bilimsel esaslara göre düzenlemesi ve su kaynaklarının kullanımı konusunda müstakil bir kanun çıkarılması gerektiği görüşündeyiz. Batı örneklerinde olduğu gibi atık sular, yüzey suları ve denizlerle ilgili başlıca üç yasal düzenleme yapılması gerektiği söylenebilir.

I. YÜKÜMLÜLÜKLERİN TÜRÜ VE KAPSAMI

Sulardan yararlanma dolayısıyla ortaya çıkan yükümlülükler daha ziyade sulardan yararlananlara, ek olarak bir şeyi yapma veya kamu yararı nedeniyle yapmama ya da katlanma şeklinde ortaya çıkar. Bununla birlikte yan yükümlülüklerin mutlaka sulardan yararlanma konusunda verilen izin veya ruhsatta belirtilmesine gerek yoktur. Çünkü Alman İdari Usûl Kanunu (VwVfG) § 37/1’de bu konuda açık bir düzenleme getirilmemiştir.