Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Editörden

06.02.2023 tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketinde yitirdiğimiz insanlarımızı saygı ve rahmetle anarak başlamak isteriz.

Ticaret ve Fikri Mülkiyet Hukuku Dergisi (TFM) dokuzuncu yıl ve cildinin ilk sayısıyla sizlerle. Dünya çapında ve ülkemizde yaşanan doğal afetler, salgın hastalıklar, diğer dönüşüm ve değişimler bilimsel üretim ve yazımın metodolojisini, türünü, niteliğini ve niceliğini önemli ölçüde etkilemektedir. Özellikle sosyal irtibatın azalmasıyla sanal iletişim günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Yeni usuller, yollar ve yöntemler kendilerini dayatmakta, yeni çözüm arayışları ortaya çıkmaktadır. Bu dönüşüm ticari hayat ve fikri mülkiyet alanıyla birlikte bu alanlara ilişkin hukuk uygulamalarına önemli ölçüde etkide bulunmaktadır. Alana ilişkin bilimsel yazım bu dönüşüm ve değişime ayak uydurmak, esasen rehberlik etmek ve çözüm üretmek göreviyle karşı karşıyadır. TFM’nin özellikle son dört yıllık bilimsel çalışma içeriği incelendiğinde ifade edilen dönüşümün ve görevin çokça yansımasına rastlanmaktadır.

Bu sayıda da değerli araştırmacıların ufuk açıcı çalışmaları hukuk öğretisi ve uygulamasının istifadesine sunulmakta, çek hukukundan sigorta hukukuna, tasarruf finansmanından marka hukukuna, telif hukukundan şirketler hukukuna kadar TFM’nin ilgi alanındaki çeşitli dallardan çalışmalara yer verilmektedir. Katkılarından ötürü yazarlarımıza ve hakemlik görevini gönüllü olarak üstlenen kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür eder, herkese iyi okumalar dileriz.

EDİTÖR