Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Almanya, Hindistan ve Türkiye'de Çocuk ve Hukuk - Çocuk ve Hukuk

Hasan GERÇEKER

Son zamanlarda kamuoyunda yaygınlaştırılan, “Taş atan çocuklar argümanı ile terör suçu işleyen çocuklara verilen cezalar adil değildir.” kanaati oluşmuştur. Buradaki değerli konuşmacıların da bu kanaate katıldıklarını görüyoruz. Bu tür yasal düzenlemeler yapılırken ülkemizin içerisinde bulunduğu durumun dikkate alınması gerekir.

Zira, ülkemizde küçüklerin terör örgütleri tarafından bir çok eylemde kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle ülkemizin idari yapısında ve özellikle bazı bölgelerinde nüfus kayıtlarının sağlıklı olmaması, bu kayıtlarda 18 yaşın altında görülen bu çocukların aslında daha büyük yaşlarda oldukları da bilinmektedir.

Çocuklar hakkında yapılacak iyileştirmeler, çok büyük dikkatle düzenlenmediği taktirde terör örgütleri bundan istifade ederek, çocukları örgütlere kazandırmaya tevessül edeceklerdir. Bu durumda, çocukların durumunu iyileştirelim, cezaları orantılı, adil yapalım derken, çocukları bilerek veya bilmeyerek terör örgütlerine katılımlarını kolaylaştıracak ve onların faaliyet alanlarına ve kucağına atmak gibi daha büyük tehlike ile karşı karşıya getirmiş olabiliriz.