Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Ceza Hukuku Açısından Mobbing, Stalking ve Cinsel Taciz Eylemleri

Yener Ünver

I. KAVRAM

Mobbing hukuksal bir kavram olmadığı gibi bir talebin esasını da oluşturmamaktadır1. Mobbing olarak tanımlanan fiili görünümlerin hukuksal özelliği, birçok münferid veya münferid olmayan, kişilik haklarının veya işverenin sağlığının ihlaline ilişkin sınırlandırılabilir hareketlerin taleplerin toplamına/özetine dayanmaktadır. Mobbing’i münferid talep hakkı olarak gören külli/bütüncül hareket her zaman hukuken ‚nötr’ olarak değerlendirilebilir. Bir külli/bütüncül hareketin, kişilik haklarının ihlalinin ağırlaşmış hali olarak görülüp görülemeyeceği sorunu ve bu bütüncül/külli bakış açısı içindeki münferid hareketlerin kişilik haklarını ihlal eden bir karaktere sahip olup olmadığı, temyiz yolu açısından yalnızca sınırlı olarak denetlenebilir olay hakimi tarafından denetlenebilir bir değerlendirmeye bağlıdır2.

Mobbing, genelde işyerinde duygusal tacizi ifade etmek için kullanılmakta olup, Latince kökeni itibariyle bir kimseyi kasten sıkıştırmak, bunaltmak, taciz etmek, uzun süreli ve sistematik olarak bir kimse üzerinde baskı oluşturmak anlamındadır. Çoğu kez işveren veya başka bir işçinin, diğer işçiyi aşağılayıcı, alaylı davranış ve imalarla küçük düşürmesi ve böylece onu iş yaşamından dışlaması biçiminde görülür3.

İşyerinde yaş, ırk, cinsiyet gibi herhangi bir biçimde ayırımcılık yapmak genelde bu kavram altında incelenmez. Bu kavram içinde belirtilen türde bir saik olmaksızın, taciz, aşağılama, dışlama, rahatsız etme, haksız suçlamalar yönelterek kişinin onur ve saygınlığını zedeleme ve kötü davranma gibi haksız tutumlar ifade edilir4.