Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Mağdurun Mobbingle Mücadelesi ve Çözüm Üretme Süreci

Çağlar ÇABUK

Giriş

Her mobbing vakası kendine özgü nitelikler taşır. Birbirine benzer özellikleri görünen bir diğer vakayla bile aralarında karakteristik faklılıklar bulunur. Mağdur bireyin kişilik gelişimi, sosyal çevresi, işyerindeki pozisyonu mobbinge karşı verilecek mücadelenin şeklini belirleyen faktörler arasında yer alır. Örneğin, aynı okuldan mezun, aynı süre iş deneyimine sahip, benzer pozisyondaki iki bireyin mobbingi algılaması, yorumlaması, yaşamındaki etkilerini ayırt etmesi ve elindeki veriler ışığında değerlendirip bir yol haritası çizme becerisi birbirinden farklılık gösterebilir.

Yaptığımız yüzyüze görüşmeler sırasında edindiğimiz izlenimlerde, bireylerin mobbingle mücadele sürecine, (eğer bir plan geliştiriyorlarsa) sürecin risk analizlerini yaptıktan ve görebilecekleri zorlukların varlığını hesapladıktan sonra, başladığını gözlemledik.

İşyerinde “olmak ya da olmamak” ikilemi arasında gidip gelmeye başlayan birey, mobbing sürecinin yakıcı ağırlığı, devam etme süresi ve kişisel değerlerine verilen hasarın etkisiyle, sağlıklı düşünme, yerinde ve etkili aksiyon becerilerinin körelmesi durumunda kalır. Geleneksel iş kültürüne sahip bireyin süreci, risk ve inisiyatif almaya eğilimli bireylerden farklı olur ve aksiyona geçme şekilleri değişkenlik gösterir.