Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Mevzuat Hazırlama ve 
değiştirme Üzerine -ı-

Remzi ÖZMEN

Bu çalışmada, mevzuat hazırlama ve değiştirme çalışmaları sürecini düzenleyen Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, süreçte ortaya çıkan yanlışlıklar, yanılgılar, dil ve anlatım bozuklukları vb. konular bağlamında değerlendirilmektedir. Sürecin iyi yürütülemediği ve iyi yönetilemediği görülmektedir.

Mevzuat Hazırlama ve Değiştirme, Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, Eksik Tanımlar, Yönetmeliğe Uyum, Anlaşılmayan Hükümler.

I. GİRİŞ

Bu köşede yıllardan bu yana mevzuat hazırlama ve değiştirme sürecinde ortaya çıkan yanlışlıklar, yanılgılar, dil ve anlatım bozuklukları vb. konuları ele aldım.

100’üncü sayımızda, önceki paragrafta değinilen süreci düzenleyen Yönetmeliği, fazla yoruma girmeden; ancak bazı yerleri vurgulayarak değerlendirmenin ve bir sonraki sayıda da bu değerlendirmeyi örneklemenin iyi olacağını düşündüm.

Mevzuat hazırlamanın ve değiştirmenin nasıl yapılacağı, 10.10.1984 tarihli ve 3056 sayılı Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 2’nci, 8’inci ve 33’üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte1 ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.