Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Çalıştırılanlara ve İşçilere Yardım Vakıflarında Bireysel Emeklilik Sistemine Geçiş Üzerinde Düşünceler

Opinions on Transition to Indivudial Pension System in Employees and Workers Aid Foundations

M. Serhat YENER

Makalede, munzam vakıflarda, yararlananların özel hukuk kaynaklı müktesep hakları ile beklenen haklarını korumanın sosyal hukuk devletlerinde “hukuki güvenlik” ilkesi gereği olduğu ve bireysel emeklilik sisteminin esasen gönüllü katılım ve belirli katkı esasına dayandığı hususları göz önüne alınarak bireysel emeklilik sistemine geçişleri değerlendirilmektedir.

İstihdam Edilenler ve İşçilere Yardım Vakıfları (Munzam Vakıf), Yararlanan, Katkı Payı, Müktesep Hak, Bireysel Emeklilik.

In the article, the transitions into an individual pension system are considered by taking into account the fact that the preservation of acquired rights of beneficiaries emerging from private law and of the preservation of their own rights are required by virtue of “Legal security” in social states of law and that an individual pension system is based in principle on voluntary participation and a defined contribution.

Aid Foundations for Employees and Workers (Supplemental Foundation), Beneficiary, Contribution Margin, Acquired Right, Individual Pension.

Türk hukuk sisteminde, gerek Cumhuriyetin ilanından sonra İsviçre’den iktibas edilerek yürürlüğe giren 743 sayılı Medenî Kanun gerek 2002’de bu Kanunu ilga eden yürürlükteki 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre kural olarak kanunla kurulu vakıflar dahil olmak üzere vakıflar, Medenî Kanun hükümlerine göre kurulup tüzel kişilik kazanmakta, faaliyetlerini sürdürmekte ve yasal şartları oluştuğunda da sona ermektedir.

5737 sayılı Vakıflar Kanununun 2008 yılında yürürlüğe girmesiyle, doktrinde Cumhuriyet öncesi kurulan vakıflardan Medenî Kanuna göre kurulan vakıfları ayırt etmek üzere kullanılan yeni vakıf terimi de yasallaşmıştır.

Yeni vakıfla, doktrinde kuruluş amaçları yönünden çeşitli ayırımlara tabi tutulmaktadır. Bu tip vakıflar doktrinde de kabul edildiği üzere şirket mensuplarına, eş ve çocuklarına ayni veya nakdi yardımlar ile sağlık yardımlarında bulunmak, ölüm halinde kanuni varislere bir defaya mahsus ölüm yardımında bulunmak amaçları ile kurulmuş vakıflardır. Yine doktrinde bu tip vakıfları öteki vakıflardan ayıran en önemli özelliğin, amacın bir şirket mensuplarına yardımla sınırlı olması bu nedenle de amacın gerçekleşmesine yeterli miktardaki mal varlığına ve gelirlere sahip olmalarıdır.