Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Prof. Dr. H. Dilek YILMAZCAN’ın Hayatı

Prof. Dr. H. Dilek YILMAZCAN 25 Nisan 1953 tarihinde Çorum’un İskilip ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve liseyi İskilip’te tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde İktisat eğitimine başladı. Eğitimini 1975 yılında birincilik derecesiyle tamamladı. Ardından İsviçre’de Neuchâtel Üniversitesi’nde Fransızca dil eğitimi gördü. Yurda döndükten sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nde İktisat alanında yüksek lisans yaptı ve 1980 yılında “Externalities” başlıklı tezini sunarak mezun oldu.

Marmara Üniversitesi’nde Maliye Teorisi alanında doktora eğitimine başladı ve Prof. Dr. Ömer Faruk BATIREL’in asistanlığını üstlendi. 1986 yılında “Hazine Yönetimi” başlıklı doktora teziyle doktor unvanını aldı. Prof. Dr. Halil NADAROĞLU’nun başkanlığı döneminde Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünde Bütçe ve Mali Planlama anabilim dalı başkanı olarak yardımcı doçent unvanıyla çalışmaya başladı. Aynı üniversitede 1993 yılında doçent ve 1999 yılında profesör oldu.

1992-1997 yılları arasında Uluslararası Kamu Maliyesi Enstitüsü (IIPF - International Institute of Public Finance) üyesi olarak pek çok uluslararası bilimsel etkinliğe katıldı. 1997-1998 yılları arasında Türkiye Barbaros Lions Kulübü’ne başkanlık yaptı ve yönetim çevresinde uluslararası düzeyde birincilik elde etti, mükemmellik ödülü aldı. 2001 yılından itibaren Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin Türkiye bölümünde (o zamanki adıyla Toplumsal Saydamlık Hareketi Derneği) başkan yardımcılığını üstlendi ve pek çok organizasyonda görev aldı. 2005 yılında Kırgızistan Manas Üniversitesi’nde Maliye bölüm başkanı olarak görevlendirildi ve dersler verdi. İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İİBF Mezunlar Derneği’nde ve İSTİVAK’ta yönetim kurulu üyeliği yaptı. ÇEKVA Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı’nda aldığı görevi sürdürmektedir.