Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Prof. Dr. Dilek Yılmazcan Hoca’mıza

Şahin KARASAR


Cihanın imtihanı karşısında her daim adaletin gücü toplumları ayakta tutar ve meselelere cihannümâ bir yerden, yani her yeri görmeye elverişli bir noktadan çok boyutlu ve rasyonel bakmayı öğreten de yine hukukun elidir. Kanun yapmak, kanunlara uymak ve kanunları uygulamak, toplum düzenini sağlayan mihenk taşıdır. İşte bu noktada Hukuk fakülteleri tüm insanlık için özel bir yer teşkil eder.

Hukuk alanındaki çalışmalar, her daim son derece kıymetli olmuş ve bu çalışmalarda ilmi ile anılan, akademiye öncülük eden, bilimsel sorumlulukla toplumsal sorumluluk arasındaki bağı gören ve gösteren akademisyenler fark yaratmıştır. Bu bağlamda, maliye alanındaki çalışmalarıyla akademi dünyasına imzasını atan, ömrünü mâlî hukuka adayarak bilime katkıda bulunan Prof. Dr. Dilek Yılmazcan Hocamıza kıymetli çalışmalarından ötürü bir kez daha şükranlarımı sunmak isterim.

Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kuruluşundan bu yana emek veren ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak üzere her daim gayret gösteren Değerli Hocamız, hem meslektaşlarına hem de yetiştirdiği öğrencilerine ilham kaynağı olmuştur. Yusuf Has Hâcib’in Kutadgu Bilig eserinde dile getirdiği; “insanı saadete kavuşturan âlimler” işte bu özellikteki âlimlerdir.