Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Editörden, Künye, İçindekiler

Değerli Okurlarımız;
Tüm dünyanın sağlık umuduyla beklediği yeni yılı karşılamaya hazırlanırken; yılın son ayına ait, keyifle okuyacağınızı düşündüğümüz birbirinden dikkat çekici yeni makaleler, güncel yargı kararları, haberler, kıymetli görüş ve yorumların yer aldığı bu sayımızda;
‘Hakemli Makaleler’ bölümünde; Dr. Öğr. Üyesi Nuray AŞCI AKINCI’nın “Vergi Hukukunda Kanun Yolundan Vazgeçme”, Doç. Dr. Uğur ERSOY’un “Alman ve Türk Ceza Hukuku Açısından Kavgaya Katılma Fiili”, Yamaç GÜNEYLİ’nin “Doğu Akdeniz Hukuksal Rejiminin Türkiye Libya Mutabakatı Çerçevesinde Değerlendirilmesi”, Dr. Öğr. Üyesi Sevgi BOZKURT YAŞAR’ın “‘Haciz İşlemi ve Muhafaza Tedbiri’ Baskısı Altında Alınan Kambiyo Taahhütlerinde Borçlunun Savunma İmkânları”, ‘Makaleler’ bölümünde; Salih ÇALAL’ın “Belediyelerin Kamulaştırmasız El Atma İşlemine Karşı Açılan Davalarda Görevli Yargı Yeri”, Çelik Ahmet ÇELİK’in “Anayasa Mahkemesi İptal Kararlarının Etkileri ve Sonuçları”, Nalan KAHRAMAN’ın “İpoteğin Paraya Çevrilmesi”, İmdat TÜRKAY’ın “Yapılandırma Kanununun Vergi ve Ceza Borcu Olanlara Getirdiği İmkânlar ve Fırsatlar”, Ufuk ÜNLÜ’nün “Anonim Şirketlerde Yönetim Kurullarının Sorumluluğuna İlişkin Özellikli Durumlar ve İspat Yükü Meselesi”, Mustafa YAVUZ’un “Ticari Davalarda Ticari Örf ve Âdetin Uygulanma Şartları”, ‘Yorumlar&Görüşler’ bölümünde; Prof. Dr. Mustafa ÖZEN’in “Genetiği Değiştirilmiş Ürünlerde Bulaşan Kavramı ve Ceza Yargılamalarında Karşılaşılan Sorunlar” isimli makaleleri keyifle okuyabilirsiniz.
Şimdiden 2021’in sağlık getirmesi dileklerimizle,


Aralık 2019 sayısı 2348. Sayfasında Ebubekir USLU’nun “Anayasa Mahkemesinin Başvurucu Salih Öz Kararının Değerlendirilmesi” makalesi dipnotunda yazarın İstanbul Hakimi olması yanında İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Doktora Anabilim Dalında Doktora Öğrencisi olarak iş bu makaleyi yazdığı, bu makalenin doktora dersi faaliyetinde hazırlanan bir makale olduğu hususu yazarın doktora faaliyetinde dikkate alınacağından bahisle, talebi üzerine bu düzeltmeyi/bilgilendirmeyi yapmaktayız.

Yayın Sahibi / Owner

Seçkin Yayıncılık A.Ş. Adına

Koray SEÇKİN

Yayıncısı / Publisher

Seçkin Yayıncılık A.Ş. 
(Sertifika No: 45644)
Mustafa Kemal Mah.
2158. Sk. No: 13
Çankaya/ANKARA 
Tel: (0 312) 435 30 30 (Pbx),
Faks: (0 312) 435 24 72

E-posta: [email protected]

Web Adresi: www.terazi.com.tr

Editör / Editor

Av. Mutlu DİNÇ
[email protected]

Editör Yardımcısı / Assistant Editor

Av. Çilem BAHADIR
[email protected]

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
 / Managing Editor

Remzi ÖZMEN
[email protected]

Abone Sorumlusu / Subscription

Meral HATIRLI

[email protected]

Kapak ve Sayfa Tasarımı
 / Cover and Layout Design

Emre KIZMAZ
[email protected]

Matbaa / Printing House
Vadi Grafik Ltd. Şti.
(Sertifika No: 47479)
İvedik Organize Sanayi Bölgesi,
1420 Cad. No: 58/1
Yenimahalle/ANKARA 

Tel: (0 312) 395 21 10

ISSN: 1306-9802

Cilt / Volume: 15
Sayı / Issue: 172 - Aralık 2020

Basım Tarihi, Yeri
 / Publication Date, Location
Aralık 2020 / ANKARA

Yayın Türü / Publication Type

Yaygın Süreli, Aylık