Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Yazarların Kitap İçin Yazdıkları Önsöz

Christoph ENDERS, Wolfgang HOFFMANN-RIEM, Ralf POSCHER, Michael KNIESEL, Helmuth SCHULZE-FIELITZ

Alman Toplantı Kanununa İlişkin Model Tasarı
Arbeitskreis Versammlungsrecht, Musterentwurf eines Versammlungsgesetzes

Federalizm Reformu yapıldığından bu yana, Toplantı Hukuku konusunda kanun yapma yetkisi eyaletlere devredilmiş bulunmaktadır.

Toplantı Hukuku konusunda çalışan bilim insanı ve yazarlar olarak, ‘Toplantı Hukuk Çalışma Grubu’ üyeleri Berlin ve Leipzig’de birçok kez bir araya gelip, konunun diğer uzmanları ile toplantılar yaparak, bir Tasarı hazırladık. Bu Tasarı böylece kamunun bilgisine sunulmaktadır. Toplantı özgürlüğü konusunda kamuda yapılan tartışmalarda ve Eyalet Kanun Koyucularının yasa hazırlama çalışmalarında irdelenebilecek fikirler içeren bu Tasarının aynı zamanda yeknesak bir norm oluşturmak açısından örnek teşkil etmesini temenni ederiz

Sayın Ltd. Regierungsdirektor Hartmut Brenneisen’e (Schleswig-Holstein), sayın Ltd. Polizeidirektor Udo Behrendes’e (Nordrhein-Westfalen) ve sayın Kriminaldirektor Oliver Toelle’e (Berlin) yaptıkları uzmanca katkılar için teşekkür ederiz. Ayrıca, yol ve konaklama giderlerini karşılayan ve bilimsel ve öğrenci asistanlar temin eden Friedrich-Ebert-Stiftung’a da özel olarak teşekkür ederiz.

Eylül 2010
Christoph Enders

Wolfgang Hoffmann-Riem

Ralf Poscher

Michael Kniesel

Helmuth Schulze-Fielitz