Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Muvazzaf Askerlik, Emeklilik ve Evlilik Sebebiyle İş Sözleşmesinin Feshinde İşçinin Bildirimde Bulunma (Feshi İhbar) Yükümlülüğü

The obligation of Employee Notification for Termination of Employment Contract due to Military Service, Retirement and Marriage

Kadir ARICI

Bu çalışmada muvazzaf askerlik, emeklilik ve evlilik sebebiyle iş sözleşmesini sona erdiren işçinin bildirimli fesih yükümlülüğünün olmadığına dair Yargıtayın içtihadı ve bu içtihadı destekleyen görüşler ele alınmıştır. Yargıtayın kabul edilebilir bir gerekçesinin olmadığı, bu üç durumda da kişilerin bildirimli fesih yapma yükümlülüğünün var olduğu görüşü gerekçeli bir biçimde açıklanmaktadır. Çalışmada Yargıtay’ın hukuka uygun olmayan içtihadını değiştirmesi ya da içtihadının gerekçesini açıklamasının gerekliliği talep edilmektedir.

Bildirimli Fesih, Askerlik, Emeklilik, Evlilik Sebebiyle Fesih.

In this study, the Turkish Supreme Court's established judgment stipulates that the employee who terminates the employment contract due to military service, retirement and marriage does not have a notice of termination obligation and the jurisprudence supporting this opinion have been discussed The supreme court has no acceptable justification. Our believe that in all of the three cases the employers have the obligation to make a notice of termination has been explained in detail. In the study, we requested that the Supreme Court should either change its established legal judgement or give the detailed justification for its judgment.

Notificated Termination, Termination Due to Military Service, Retirement and Marriage.

SUNUŞ

İş sözleşmesinin sona erme hallerinden birisi de fesih yolu ile sona erdirmedir. Fesih tek taraflı varması gerekli bozucu yenilik doğuran bir hukuki işlemdir. İşçi ve işveren fesih yolu ile iş sözleşmesini her zaman sona erdirebilir. İş sözleşmesinin feshinde, fesih iradesi karşı tarafa ulaştığında hukuki sonuç doğar; yani iş sözleşmesi sona erer1.

İş sözleşmesini fesih yolu ile sona erdirilmesi, bildirimli ve bildirimsiz olmak üzere iki şekilde olabilir. Bildirimli fesih (sureli), fesih iradesinin karşı tarafa ulaştıktan sonra ancak bildirim sürelerinin sonunda hukuki sonuç doğurmasını öngören bir fesih şeklidir2. Süreli fesih taraflar açısından bir haktır3.

Bildirimsiz fesih ya da süresiz fesih ise, fesih iradesinin karşı tarafa ulaştığı anda hukuki sonuç doğurduğu fesih şeklidir. Bu feshe; ihbarsız fesih, haklı nedenle fesih ya da bildirimsiz fesih de denilir.