Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Bir Yılın Ardından...

Bugün tam bir sene oldu... Bir takvim tüketildi... 365 kere doğdu güneş... Sonsuz hissiyat birikti; söylenemeyen, ıskalanan, yaşatılamayanların izdihamı... “Yokluğundan” bahsetmiyoruz, zira bütün her şeyinle varsın... İçimizdeki acıda, geleceğe davranma itkisinde, mahcubiyetimizde, okulun duvarlarına sinmiş erdemlerinde, dostluğun en hakiki samimiyetinde “varlığın” dimdik duruyor.

Her gün, koridoru döndüğümüzde yüreğimizde kopan fırtınayı nasıl tarif edelim? Hangi cümleyi, hangi hüzünle eşleştirelim de sonu seninle bitmeyen koridoru adımlamamızı anlatalım? Emek soyuttur derler. Bizler, birim zamanın her bir zerresinde, senin emeğinin somutluğuna şahit oluyoruz. Varlığın o denli gerçek ki hiçbir edim sensiz kılınamıyor. Çaylarımıza, nöbetlerimize, satırlarımıza, tebessümümüze, alın terimize o kadar nüfuz etmişsin ki; gururlanıyoruz! Senin ardın yok... Katı olan her şey buharlaşıyor ya! Sen, varlığınla, kendini gerçekleştirmenle, bizlere temasınla asla ve asla yok olmuyorsun... Olamıyorsun... Hep beraber dönüşüyoruz. Sen bizlerin yanında, tüm erdemlerinle varsın!

İşte bu yüzdendir ki senin sımsıcak tebessümünle bizlere baktığın o fotoğrafı görünce tarifi imkansız bir gönül kırıklığı yaşıyoruz. Daha fazlasını biriktirememenin, seni doya doya daha fazla yaşayamamanın can acıması... Tekrara muhtaç güzel anıların geçmişe saplı kalması... Sana günaydın diyememek, senin kaleminden dökülmüş çalışmaları okuyamamak, o hep hissettirdiğin güvenden mahrum kalmak... Salt bu sözcükleri sana kuruyor olmak bile hiçbir zaman “tam” olamayacağımızı suratımıza vuruyor. Birim zamanın bir anına hapsedilmiş bir fotoğrafta dahi gözlerinin içinden sızan sonsuzluğa, iyilik taahhüdüne tekrar erişemeyecek olmak eksiltiyor. Bir yumru gibi oturuyor boğazımıza... Sınavlarda nöbet tutarken senin arkadaşın olmak imtiyazıyla sahipleniyoruz yaptığımız işi. Okuduğumuz her bir cümlede, yazdığımız her bir satırda, senin erdemlerine temas etmiş kişiler olma ayrıcalığı ve ödeviyle hareket ediyoruz.