Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Editörden

Feriha Bilge TANRIBİLİR

2 Ocak 2019 günü akademik camiayı sarsan, bizleri derin üzüntüye sevk eden menfur bir saldırıya maruz kaldık; akla, mantığa, insafa, vicdana ve hiçbir suretle insanlığa sığmayan bir şekilde değerli meslektaşımız Araştırma Görevlisi CEREN DAMAR ŞENEL'i kaybettik. Genç meslektaşımız sınavda kopya çekmeye çalışan kişiye engel olarak haksızlığa izin vermediği, cesur ve ilkeli davrandığı, görevini layıkıyla yerine getirdiği için kötü ruhlu bir cani tarafından çok sevdiği fakültesinde ateşli silahlı ve bıçaklı saldırıya uğramış, görevi başında şehit edilmiştir.

Ceren DAMAR ŞENEL'in canı pahasına ahlâklı, adil, insan haklarına saygılı ve kararlı duruşunun hem geleceğin hukukçularına örnek olması hem diğer akademisyenler tarafından bilinmesi en büyük dileğimizdir. Bu nedenle Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisinin Nisan 2020 sayısını CEREN'e Armağan olarak çıkarmak üzere hazırlıklar yapılmış ve Dergimizin Ekim 2019 sayısında da Armağan için yazı kabulünün başlandığı ilân edilmiştir. Ceren DAMAR ŞENEL Armağanı özel sayısı duyurusu ülkemizdeki hukuk fakültelerine, iktisadi ve idari bilimler fakültelerine, yargı organlarına ve barolara gönderilmiştir.

Dergimizin Ceren DAMAR ŞENEL Armağanı özel sayısı için 177 makale gönderilmiştir. Değerli çalışmalarıyla Dergimize katkı sağlayan yazarlara, genç bir akademisyenin aramızdan bu şekilde koparılmasına gösterdikleri duyarlılık ve bizlere verdikleri destek için müteşekkiriz.