Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

İdari Yaptırımlar Bakımından Suçta ve Cezada Kanunilik İlkesi

Coşkun ÖZBUDAK

Makalede, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun m. 26/1-a bendinde düzenlenmiş bulunan ve yetki belgesi almadan veya yetki belgesi aldığı halde yetki belgesi kapsamına uygun olmayan faaliyetlerde bulunanlar ile yetki belgesi olduğu halde taşıtını yetki belgesine kaydettirmeden kullananları cezalandıran hükmün uygulanmasındaki yanlışlıklar ile bu yanlışlıkların nedenleri üzerinde durulacak ve çözüm önerileri sunulacaktır.

Karayolu Taşıma Kanunu , Karayolu Taşıma Yönetmeliği , Yetki Belgesi , Taşıt Belgesi , Taşıt Kartı , İdari Para Cezası , İdari Yaptırım Kararı .

1. GİRİŞ

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu; karayolu taşımalarını ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek, taşımada düzeni ve güvenliği sağlamak, taşımacı, acente ve taşıma işleri komisyoncuları ile nakliyat ambarı ve kargo işletmeciliği ve benzeri hizmetlerin şartlarını belirlemek, taşıma işlerinde istihdam edilenlerin niteliklerini, haklarını ve sorumluluklarını saptamak, karayolu taşımalarının, diğer taşıma sistemleri ile birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini ve mevcut imkânların daha yararlı bir şekilde kullanılmasını sağlamak amaçlarıyla yürürlüğe sokulmuştur.

Kanun, kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacıları, taşıma acentelerini, taşıma işleri komisyoncularını, nakliyat ambarı ve kargo işletmecilerini, taşıma işlerinde çalışanlar ile taşımalarda yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı ve benzerlerini kapsamaktadır.

4925 sayılı Kanun kapsamında; faaliyette bulunulabilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından “yetki belgesi” (ve eki niteliğinde olan “taşıt belgesi” ile “taşıt kartı”) alınması zorunluluğu bulunmaktadır.