Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

İşverenin İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülüklerine Aykırı Davranmasının İdari Yaptırımı Olarak İşin Durdurulması

Work Suspension as an Administrative Sanction in Case of Violation of Occupational Health and Safety Obligations by Employer

Nazlı ÇOBAN

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile işverenlerin işyerlerinde alması gerekli önlemlerin genel çerçevesi belirlenmiştir. Bu bağlamda, iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerine aykırılık halinde işyerlerinde işin durdurulması bir idari yaptırım olarak karşımıza çıkmaktadır. Çalışmamızda işin durdurulması yaptırımı hem 6331 sayılı Kanun hem de bu konuda çıkarılmış ilgili Yönetmelikler ile birlikte değerlendirilmiştir. İşyerlerinde işin durdurulabilmesi için hem Kanunda hem de Yönetmeliklerde öngörülen ağır şartlar, düzenlemenin amacını tam olarak yerine getirememesine neden olmaktadır. Bilhassa, işin durdurabilmesi için denetimin yetersiz sayıdaki iş müfettişleri aracılığı ile yapılmasının öngörülmesi ve işyeri hekimi ile iş güvenliği uzmanlarının işin durdurulmasını talep edebilmesi için ise tehlikenin “hayati, ciddi, önlenemez ve acil” olmasının aranarak, bu şartın yanı sıra işverene başvuruda bulunma zorunluluğunun getirilmesi uygulamada önemli sorunlara yol açmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği, İşin Durdurulması, Yaptırım.

General framework of the measures employers must take in workplaces has been set forth with the Occupational Health and Safety Act no 6331. Within this context, suspension of work at the workplaces arises as an administrative sanction in case of violation of occupational health and safety obligations. In our study work suspension sanction is evaluated both together with the Act no 6331 and relevant legislations enforced on that issue. Severe conditions, those are foreseen both in the act and regulations in order to enable work suspension at workplaces, cause incomplete enforcement of the regulation. In particular stipulation of performing supervision by short-staffed labor inspectors and seeking “vital, serious, uncontrollable and urgent” conditions for the danger in order to ensure workplace doctor and occupational safety experts demand suspension of work, besides that regulating obligation of the employer to make application condition leading problems in practice.

Occupational Health and Safety, Work Suspension, Sanction.

Giriş

6331 sayılı Kanunla, işverenlere iş sağlığına ve güvenliğine ilişkin pek çok yükümlülük getirilmiştir. Anılan yükümlülüklere aykırılık halinde ise, işverenlere hukuki, idari ve cezai yaptırımlar getirilerek etkin bir koruma sağlanmak istenmiştir. Biz de çalışmamızda, iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerine aykırılık halinde işverenler için öngörülen idari yaptırımlardan “İşin Durdurulması”nı ele almaktayız.

Çalışmamızda bütünlüğü sağlamak amacıyla, öncelikle iş sağlığı ve güvenliği kavramı nedir? Sorusu cevaplanmaya çalışılmakta, ardından işverenin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki genel yükümlülüklerine değinilmektedir. Böylece iş sağlığı ve güvenliği alanına kısa bir giriş yapıldıktan sonra, değinilen yükümlülüklere aykırılık halinde öngörülen idari yaptırımlardan biri olan “işin durdurulması”nın incelenmesine geçilmektedir.

İşin durdurulması yaptırımı incelenirken, öncelikle 6331 sayılı Kanunda işin durdurulmasını gerektiren haller ele alınarak ardından durdurma kararının hangi merci tarafından nasıl alınacağı üzerinde durulmaktadır. Alınan durdurma kararının iş sözleşmeleri üzerinde etkisi incelendikten sonra, durdurma kararına aykırılığın yaptırımı ve son olarak durdurma kararının kaldırılmasına değinilmektedir.