Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı

Remzi ÖZMEN

Giriş

Yükseköğretim Kanununa, 17.10.2019 tarihli ve 7188 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 5’inci maddesiyle eklenen Ek Madde 41 ile, “Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı” getirilmektedir.

Anılan Kanunun 9’uncu maddesiyle de, Hâkimler ve Savcılar Kanununun “Adayların nitelikleri” başlıklı 8’inci maddesinde deyim değişikliği yapılmakta ve mülga bir bent yeniden düzenlenmektedir.

I. Yükseköğretim Kanununa Eklenen “Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı” başlıklı Ek Madde 41’inci İkinci Fıkrasında

“Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına, hukuk fakültesinden mezun olanlar ile yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olmak suretiyle denklik belgesi almış bulunanlar; İdari Yargı Ön Sınavına, hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar girebilir.” denilmektedir.