Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Editörden

Feriha Bilge TANRIBİLİR

2 Ocak 2019 günü akademik camiayı sarsan, bizleri derin üzüntüye sevk eden menfur bir saldırıya maruz kaldık; akla, mantığa, insafa, vicdana ve hiçbir suretle insanlığa sığmayan bir şekilde değerli meslektaşımız Araştırma Görevlisi CEREN DAMAR ŞENEL’i kaybettik. Genç meslektaşımız sınavda kopya çekmeye çalışan kişiye engel olarak, haksızlığa izin vermediği, cesur ve ilkeli davrandığı, görevini layıkıyla yerine getirdiği için çok sevdiği fakültesinde silahlı saldırıya uğramış, görevi başında şehit edilmiştir.

Araştırma Görevlisi CEREN DAMAR ŞENEL, 2014 yılında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 2015 yılında Fakültemizin İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştı. 2018 yılında yüksek lisans programını tamamlayarak doktora eğitimine devam ediyordu.

CEREN DAMAR ŞENEL’in canı pahasına ahlâklı, adil, insan haklarına saygılı ve kararlı duruşunun hem geleceğin hukukçularına örnek olması hem diğer akademisyenler tarafından bilinmesi en büyük dileğimizdir. Bu nedenle Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisinin Nisan 2020 sayısını CEREN’e Armağan olarak çıkarmak üzere hazırlık yapıyoruz. Araştırma Görevlisi CEREN DAMAR ŞENEL ARMAĞANI’na vereceğiniz çok değerli katkılar için şimdiden teşekkür ederiz.

Sevgili Ceren, seni hiç unutmayacağız, unutturmayacağız...

Prof. Dr. Feriha Bilge TANRIBİLİR