Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Hukukçuların Öz Olarak da Olsa Muhasebe Bilgisine Sahip Olmaları Gerekmektedir

1. GİRİŞ

Muhasebe’nin giderek hayatımızda önemli bir yer tutmaya başladığı gerçeği çerçevesinde, hukukçularımızın mesleklerini yürütürken muhasebe uygulamaları ile ilgili temel bilgileri edinebilmeleri önemli bir olgudur.

Türkiye’mizin çok uzun süredir krizler ile uğraşması ve çıkartılan birçok Yasanın iktisadi hayatı düzenleyici nitelikte bulunmasının hukukçularımızı ticari konularda daha donanımlı olmaya yönelttiği bir gerçek. Avrupa topluluğu ile ilişkiler, globalleşme ve uluslararası ticaretin artması sonucu muhasebeden istenilen bilgilerin herkes tarafından anlaşılır olması gereğini ortaya koydu. Günlük yaşantımızda, gerek iş ilişkilerinde gerek dostlarımızla sohbetlerimizde gerekse özel hayatımızda ekonomik konular ile muhasebenin bize verdiği sonuçlar üzerine konuşmalarımız yoğunluk kazandı.

Yani kısaca muhasebe artık sıradan her insanın dahi günlük hayatına girmiş durumda. İktisadi hayatın yoğun biçimde içinde olan hukukçularımızın bu gerçekten kaçabilmesi ise olanaksız. O zaman muhasebenin bize sunduğu bilgileri biraz olsun anlayabilecek bilgi düzeyine erişmemiz gerekmektedir.