Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Nihaî Kararın Değiştirilmesi Yasağı

Mehmet Akif Tutumlu

Görevsizlikten Dönülmesi

Konuya ilişkin olay şöyledir: Ankara Tüketici Mahkemesi önüne gelen davada, uyuşmazlığın genel mahkemenin görevine girdiği gerekçesiyle, görevsizlik kararı vermiş; bilahare, davacı vekilinin yazılı talebi ile de –karar kesinleşmeden– “davanın açılmamış sayılmasına” şeklinde hüküm kurmuştur. Bu hüküm, davalının temyizi üzerine, Yargıtay 15. HD’nin 30.01.2007 tarihli ve 304/460 sayılı kararı ile:

Tüketici Mahkemesinde açılan davada, görevsizlik kararı verilmiş karar vekille temsil olunmayan davalı S’ye tebliğ olunmadan ve karar kesinleşmeden davacı vekilinin talebi üzerine davanın açılmamış sayılmasına karar verilmiştir.

Tüketici Mahkemesince verilen görevsizlik kararı yerinde olup, buna ilişkin temyiz itirazları yerinde bulunmamakta ise de mevcut Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2006/245 esas sayılı dosyasının 10.02.2006 tarihli celse tutanağının incelenmesinden, Tüketici Mahkemesince verilen kararın Avukat F.A.’a tebliğ edildiği anlaşılmakla beraber bu kişi Tüketici Mahkemesinde görülen davada davalının vekili olarak hareket etmediğinden davalının temyiz dilekçesinin süresinde bulunduğu kabul edilmelidir.