Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Alman Adli Memurlar Birliği’nin Esrarın Yasallaştırılması Çağrısı - Tehlikeli Bir Deney

Gunnar DUTTGE,Melanie STEUER,Yener ÜNVER

Birçok hukukçu ve politikacıdan sonra, şimdi adli memurlar da esrarın yasallaştırılmasını talep etmektedirler. Gunnar Duttge ve Melani Steuer bunu sorumsuzluk olarak değerlendirmektedirler. Bağımlılık basit biçimde omuzlar silkilerek kabul edilemez.

Esrarın kullanımı ve kötüye kullanımı konusundaki toplumsal tartışma, onlarca yıldan beridir çok az yapıcı nitelikte yürütülmektedir. Özellikle medya kamuoyunda, -tıp ve hukuk alanındaki uzmanların çabalarına rağmen- yarar odakları ve ‘fiili durum’ görüşleri hakim olmaktadır.

Örneğin, Alman Adli Memurlar Birliği (BDK) yakın zamanda bir kez daha esrar kullanımının suç olmaktan çıkarılması yönündeki çağırısını tekrarladı. Bu toplum politikası trajedisinin boyutunu göstermektedir: Sadece, uyuşturucuyla mücadelenin aşırı emek istenen ve çok etkili olmayan, herhangi bir sosyal sorumluluğun reddedildiği ve sonuçlara gözlerin kapatıldığı tespit edilmelidir. Kişinin kendi vicdanını rahatlatması için, kötülüğün nedenleri basitçe değiştirilir: Şimdi artık bağımlılık değil, hukuk sistemi, bir suç ihlal karakterini kaybetmiş gibi, hukuk teslim olur olmaz, suç kariyeri teşvik etmektedir. Suç polisine işten kaçmak daha önemli gelirse, o zaman bu kurum açıkça genel toplumsal misyonunu unutmuştur.