Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Kurulu Fikri Mülkiyet Hakları Teknik Komitesi’nin Veri Korumaya İlişkin Nihai Bildirisi

3-5 Ocak 2003 tarihleri arasında Hükümet temsilcileri, İdare (Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, DPT, TPE, KOSGEB, TÜBİTAK, TSE ve özel kesimin TOBB, TİM, TÜSİAD ve YASED) katılımı ile toplanan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Kurulu’nda (YOİK) veri korumaya ilişkin hususlar da gündeme geldi. Konu YOİK’in Fikri Mülkiyet Hakları Teknik Komitesi’nde bir tam gün görüşüldü. Taraflar arasında on altı değişik konuda tam mutabakat sağlanırken uzlaşma sağlanamayan hususlar ayrı bir bildiri halinde kamuoyuna açıklandı. Uzlaşma sağlanamayan iki konudan birisini Veri Koruma konusu oluşturdu. Aşağıda tarafların görüşlerine yer verilmektedir.

1. Kültür Ürünlerinin (Kitap, Film, Müzik) Sokakta Satışının Yasaklanması

YASED Görüşü

Belediyeye harcını yatırmak suretiyle sokakta satış yapma izni alınabilmektedir. Belediye kanununda yapılacak değişiklikle kültür ürünleri için bu iznin verilmemesinin sağlanması talep edilmektedir.