Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

6111 Sayılı (Torba) 
Kanunla Çalışma 
Yaşamında Neler Değişti?

Cumhur Sinan ÖZDEMİR

I. ÖZET

6111 sayılı Kanunla Maliye Bakanlığına, gümrük müsteşarlığına, sosyal güvenlik kurumuna, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerince takip edilen kamu alacakları ile belediyelerin ve büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin bazı alacakları yeniden yapılandırılmıştır. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uygulamasında görülen eksiklikler giderilmeye çalışılmıştır. Devlet Memurları Kanununun güncelliğini yitiren hükümleri yürürlükten kaldırılmıştır. Kadına ve anneye yönelik korucu düzenlemeler yapılmıştır. Memurların aylıklı ve aylıksız izin haklarında iyileştirmeler yapılmıştır. Memurların kurumlar arasında geçici görevlendirilebilmeleri kolaylaştırılmıştır. Kamuda, uzmanlara ve uzman yardımcılarına yönelik düzenlemeler yapılmıştır. Sicil sistemi kaldırılarak yerine başarılı personelin ödüllendirilmesine yönelik düzenlemeler yapılmıştır.

II. GİRİŞ

Uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan ve Torba Kanun olarak adlandırılan 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” 25 Şubat 2011 tarihli ve 25857 (1. Mükerrer) sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

6111 sayılı (Torba) Kanunla; 4857 sayılı İş Kanunu, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu, 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişikler özet olarak aşağıda açıklanmıştır.